dashblog logo
Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4288"]
Zapisz Zapisz

Partnerski odnosi 🌸🌷🌺

Če od partnerja nekaj pričakujemo, pa le tega od njega ne dobimo, v sebi začnemo gojiti podzavestno zamero. Tako eni kot drugi lahko razvijemo podzavestno odvisnost od partnerja. Ta se kaže predvsem v ljubosumju, strahu pred tem, da ga bomo izgubili. Učinek pa je ravno nasprotni od željenega. Bolj, ko razvijamo agresijo, bolj to na podzavestni ravni naš partner čuti. In kaj se zgodi potem? Vedno bolj se začne odmikati. Bolj se odmika, večji strah nam le ta povzroča. In tako se konstantno vrtimo v začaranem krogu. Da se te nevšečnosti in neljubi dogodki, ki so povezani s tem ne bi zgodili je pomemben naš odnos, ki ga gojimo sami do sebe. Partner je naše zrcalo in najboljši terapevt. Za primer lahko podam osebo, ki kot duša iz prejšnjih življenj prinaša strah, da ni dovolj dobra. Dobila bo mater, ki ima podobne vzorec in očeta, ki ji to poudari še s svojim dominantnim odnosom do nje. Oseba pa si izbere partnerja, ki ji ves sporoča, da ni dovolj dobra. Torej, vedno se moramo vprašati, kaj moram jaz spremeniti na sebi, da bo od sedaj naprej drugače. Nikoli nikogar ne smemo, niti nimamo pravice spreminjati. Če nas na osebi nekaj moti je to zato, ker isti vzorec nosimo v sebi. Rešitev je le ta, da ga ozavestimo in transformiramo. Partner pa nam le kaže na čemu moramo delati. Zato je zelo pomembno delo na sebi, še preden vstopimo v partnersko zvezo. Sami moramo biti dovolj močni, moramo postaviti temelje na katerih bomo kasneje lahko gradili. Le ti morajo biti močni in trdni. Če nam tega ni uspelo zgraditi v sebi, kako lahko pričakujemo od partnerja, da nam bo to dal? Le ta nam bo nezavedno konstantno poudarjal lastnosti, ki so boleče in jih pri sebi ne sprejemamo.

Destruktivni vzorci se bodo okrepili zato, da bi jih lažje prepoznali in ozavestili. Tako postane okolica vključno s partnerjem naš najboljši učitelj. Prav tako je zelo pomembno, da se vedno vprašate, kaj lahko dam in ne kaj lahko dobim. Naj vam bo zgled sonce, ki samo sveti in nikoli nič ne zahteva v zameno. Ljudje, ki energijsko nikoli nič ne zahtevajo so za okolico veliko prijetnejši in spremenljivi, kot pa tisti, ki stalno nekaj pričakujejo. To velja tudi za partnerski odnos. Več boste pričakovali, večji pritisk bo to povzročalo vašemu partnerju. Učinek pa je ravno nasproten od željenega. Na nezavedni ravni se vam bo partner uprl, energija se ne mora sprostiti in to ponovno privede do konfliktnih situacij. V praksi pride do mene mnogo žensk, ki se pritožujejo nad svojimi partnerji, češ raje je s svojimi prijatelji kot pa z mano. Vem, določene stvari je zelo težko sprejeti. Vendar pa bolj, ko boste vztrajale naj bo z vami, bolj bo nasprotni učinek. Vedno imate možnost izbire sprejeti ga(jo) popolnoma takšnega kot je ali pa oditi. Zahteve in ultimati nikoli ne prenesejo dolgoročne rešitve.

Ko enkrat sprejmete vse tako kot je, pa se začnejo odvijati čudežni prizori. Da pa boste sposobni začutiti energijo brezpogojnega sprejemanja in občutka ljubezni do vsakega in vsega se morate zato odločiti in začeti delati na sebi. Brezpogojno sprejemanje ne pomeni strinjanja z dejanji nekoga, in ne pomeni brezpogojnega vztrajanja v zvezi z njim, pač pa v svoji notranjosti sprejeti ga, kot čisto dušo. S tem bo prenehala agresija, ki je škodljiva za oba partnerja in njune otroke. Priznam pa tudi sama, da je še vedno lažje govoriti, kot pa narediti. S temi težavami se vsakodnevno sooča vsak izmed nas. Zato smo tukaj, da se nenehno učimo in rastemo skozi izkušnje, ki jih pridobivamo na vsakodnevni ravni. Vprašajte se, zakaj se mi ravno to dogaja? Kaj se moram iz vsega tega naučiti? Kako me bo določena težka izkušnja še okrepila? Kako bom notranje močnejši(a). Iz tega vidika moramo gledati vse življenjske situacije. Če niste zadovoljni s svojim partnerjem, je čas da naredite vpogled vase. Bolj, ko se boste jezili in ne sprejemali več tega boste dobili nazaj.

Vsa okolica je odziv le na našo notranjost. Več svobode boste dajali, več jo boste prejemali. Manj boste zahtevali od partnerja, več boste dobivali. Čisto enostavno kaj ne? To je vsa čarobna formula. Tega nas naši straši niso znali naučiti, ker sami tega niso vedeli. Mi pa poznamo skrivnost vesolja, skrivnost dajanja in sprejemanja. Zato nimamo več izgovorov.    

signature
1